Arian Feiles maakt muziek voor een betere wereld

13 sep 2023 | Piter Podium

Arlan Feiles is een singer songwriter, multi-instrumentalist en muziekproducer. Hij maakt liedjes met inhoud, integer, melodieus en soms ook met een felle aanklacht in zijn teksten verwerkt. Een wereldverbeteraar, maar dan wel een muzikant die zijn integere boodschap brengt met lichtvoetige muziek. Feiles is geen tobber die zwaar op de hand is. Zondagmiddag 24 september speelt deze veelzijdige Americana-muzikant in de Piterkerk in Lippenhuizen.

Hij werd ontdekt door Rock & Roll Hall of Fame producer Tom Dowd. Hij bracht inmiddels zeven albums uit die lovend zijn onthaald. Zijn songs zijn te horen in diverse documentaires en films o.a ook in de met een Academy award bekroonde film Dallas Buyers Club, een kritische film over de torenhoge prijzen die de farmaceutische industrie durft te vragen voor medicijnen. Hij ontpopt zich muzikaal als een strijdbare activist voor mensenrechten, maar zijn liedjes en muziek zitten ook vol humor en levenslust.

In een blog op americansongwriter.com vertelt Feiles het volgende over zijn strijdbare muziek: ‘Ik ontdekte dat een song iemand aan het dansen kan brengen of ervoor kan zorgen dat hij snel wegloopt. Een song kan een meisje doen zwijmelen en laten blozen, of een tranenstroom oproepen. Een song kan stilte oproepen zodat je een naald kunt horen vallen, of een knokpartijtje veroorzaken. Een song kan ergernis oproepen bij je grote broer, maar je kunt er ook je maten mee entertainen, met aparte humor. Wow, heeft een song zóveel power? Toen ik eenmaal doorhad hoe ik met die power kon omgaan, besloot ik dat er maar één ding is dat ik ermee wilde doen: de wereld veranderen.

Zijn meest recente album, Blame Me, is opvallend opgewekt van toon. Hij laveert op Blame Me tussen rootsy songs en pianopop. Hij maakte het album grotendeels alleen. In Nederland, waarmee hij goede banden heeft, is Blame Me al een jaar verkrijgbaar, maar in Amerika is het pas op 26 mei van dit jaar officieel uitgebracht. Tijdens zijn najaarstour door Europa zal hij ook nummers van Blame Me spelen.

Het concert staat daarnaast in het teken van de tour release van de EP Troop Vol.1 Een album met liedjes gewijd aan de zes jaar geleden overleden populaire americana- en folkmuzikant Greg Trooper.
Link naar promofilmpje

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 24 september vanaf 14.30 uur tot 16.15 uur.

Deuren open vanaf 14.00 uur. Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen.

Vooraf reserveren gewenst op www.piterkerk.nl.

Reserveren en info + clips op www.piterkerk.nl

Tussendoor is er een pauze met catering.