Betoverende Americana van Jesse Terry & Alan Fish

16 feb 2024 | Piter Podium

De Amerikaanse singer-songwriter Jesse Terry combineert een fantastische stem met melodieuze teksten over reizen, thuiskomen, onderweg zijn, verdriet en vreugde. Op zondagmiddag 25 februari speelt hij in de Piterkerk in Lippenhuizen samen met zijn vaste Britse tourmetgezel Alan Fish nummers van zijn veelgeprezen album When We Wander.

Terry stond al eens eerder geprogrammeerd voor een optreden in de Piterkerk, toen gooide de coronapandemie roet in het eten. Zijn hele tour rond de release van When We Wander viel in het water door het virus en de reisrestricties. Jesse Terry maakte van de nood een deugd door zoomconcerten te organiseren die hem als reislustige zwerver op de been hielden. Maar het bleef behelpen, de singer-songwriter speelt het liefst live en in direct contact met publiek.
Als inspiratiebronnen noemt Terry de Westcoast-muziek uit de jaren zeventig, maar ook gelouterde zangers als Bob Dylan, James Taylor, Jackson Browne, Paul Simon en Neil Young. Zijn eerdere tournees door Europa konden rekenen op enthousiaste kritieken. Steevast begeleidt de Engelse gitarist Alan Fish uit Newcastle hem tijdens die optredens.
Ruim tien jaar geleden besloot Jesse Terry fulltime als singer-songwriter zijn brood te verdienen.

Inmiddels is When We Wander zijn zevende album. Over de teksten over reizen, familie en de liefde voor zijn partner en kind zegt hij: ‘there are many ways to wander and be free and brave’. En over de ouderlijke gevoelens om te zorgen en te beschermen: ‘If I where the moon, I’d light all of your back roads’, zingt hij in If I Where The Moon. Jaarlijks doet Jesse zo’n 150 optredens waaronder festivals zoals het Philidelphia Folk Festival. Hij heeft een aantal prestigieuze prijzen gewonnen voor zijn liedjes en schreef teksten en muziek voor enkele toonaangevende televisieseries zoals de langlopende romantische serie Virgin River.

Jesse Terry weet als geen ander het publiek te betrekken bij zijn muziek en deelt graag zijn persoonlijke verhalen met hen. Zo weet hij binnen de kortste keren een band te smeden. In zijn muziek en liedjes creëert hij een intieme plek waar het goed toeven is.

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 25 februari 2024 vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur.

Deuren open vanaf 14.00 uur. Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen. Vooraf reserveren gewenst op www.piterkerk.nl. Reserveren en info op www.piterkerk.nl.