Bluegrass-zangeres Anya Hinkle op PiterPodium

22 apr 2024 | Piter Podium

Op zondagmiddag 26 mei doet Anya Hinkle samen met Dobro-virtuoos Billy Cardine het PiterPodium aan tijdens haar Europese tour. Ze zal ongetwijfeld de nodige songs spelen van haar nieuwe album OCEANIA dat in mei verschijnt

Anya Hinkle is geboren en getogen in de Appalachen en heeft de kenmerkende bluegrass ‘bergmuziek’ met de paplepel ingegoten gekregen. De zangeres uit Asheville, North Carolina, geldt als een van de topartiesten in het genre. Met haar prachtige gelaagde stem geeft ze haar teksten een enorme zeggingskracht. Wie haar heeft horen zingen, verlangt ernaar haar opnieuw te beluisteren.

Haar eerdere solo-albums Forsaken Winds en Eden and her Borderlands konden op lovende kritieken rekenen. Hinkle toert jaarlijks solo en met band door de VS, Japan en Europa. Ze is een graag geziene gast op americana-, roots- en bluegrass-festivals. Voor haar nieuwste album OCEANIA werkte ze samen met producer Kevin Moloney, o.a. de man achter de sound van U2 en Sinéad O’Connor. Dat belooft wat. Op dat album speelt Billy Cardine eveneens mee.

In Nederland treedt Anya Hinkle dit voorjaar alleen op in grote zalen in Den Bosch en Utrecht én in Lippenhuizen. PiterPodium is verguld dat de veelgeprezen artieste Fryslân in haar tourschema heeft opgenomen. Het belooft een heerlijke muziekmiddag te worden.    

PiterPodium Lippenhuizen, zondagmiddag 26 mei 2024 vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur.

PiterPodium Lippenhuizen: Het onafhankelijke en eigenwijze muziekpodium

Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen. Vooraf reserveren gewenst. Reserveren en informatie zie: www.piterkerk.nl.