Boaz brengt blues, soul & country naar Piterkerk

28 dec 2023 | Piter Podium

Hij heeft talent, een krachtige rauwe stem & hij is buitengewoon muzikaal. De 21-jarige Boaz Roelevink toerde afgelopen jaar met succes langs de Nederlandse clubs. Zijn eerste album Keep it Simple viel in de smaak bij recensenten en muziekliefhebbers. De Harlinger zanger brengt met gitarist Maurice van Hoek eigen nummers en covers ten gehore. De mooiste blues, soul & country songs klinken op zondagmiddag 14 januari in de Piterkerk in Lippenhuizen. 

Persfoto Boaz
Persfoto Boaz

Boaz is geboren in Franeker, heeft vervolgens bijna acht jaar in Zuid-Afrika gewoond en streek daarna neer in Harlingen. Hij speelt al sinds jongs af aan. Zijn vader legde hem de tienduizend uren regel uit, je moet eerst tien jaar uren achtereen oefen voordat je iets zo goed kunt dat je het in de vingers hebt. Boaz over zijn opmerkelijk volwassen en doorrookte stem: ,,Die rauwe stem heb ik van mezelf, dat is niet geforceerd. Ook als ik praat, heb ik een kraak in mijn stem. Mijn stem is belangrijk voor me, ik besef dat ik daar zuinig op moet zijn.’ Op zijn zestiende trad Boaz op in het radio- en televisieprogramma Noardewyn van Omrop Fryslân en liet een verpletterende indruk achter. Vanaf dat moment besefte hij dat al die oefeningen op gitaar en de zanglessen loonden. ‘Ik luister graag naar Chris Stapleton, die heeft ook een rauw stemgeluid.’ Gestaag werkt hij aan eigen nummers en een eigen stijl.

De intensieve gitaarlessen die hij volgde en de zangbegeleiding lonen. Boaz is vast van plan een carrière in de muziek te maken. ‘Daar wil ik uiteindelijk van leven.’ Na zijn doorbraak in de zomer van 2020 in het SBS-programma We want more ging het snel. De jury vond hem ‘echt te gek’ en een ‘coole gast’. Het album Keep it Simple maakte hij samen met Van Hoek die hij ontmoette tijdens de finale. Hun samenwerking beviel zo goed dat zij nog altijd samen toeren. Het belooft een fijne middag country, blues & soul te worden, een vleugje warmbloedige muziek uit de ‘cottonfields’ in de winterse Friese Wouden.

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 14 januari 2024 vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur.

Deuren open vanaf 14.00 uur. Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen. Vooraf reserveren gewenst op www.piterkerk.nl. Reserveren en info op www.piterkerk.nl.

Persfoto Boaz
Persfoto Boaz