Chansons en wijnproeverij in Piterkerk

2 jan 2023 | Piter Podium

Chansons en wijn gaan goed samen. Op 15 januari blaast het muzikale trio Caffe Centrall de fantastische songs uit het Oude Europa nieuw leven in tijdens een concert in de Piterkerk van Lippenhuizen. Na afloop organiseert Faberwineworld een wijnproeverij met mooie wijnen die goed bij de melancholische Franse chansons, vurige ritmes en Balkan ballades passen.

Het duo Ron Oud op gitaar en Harmen Jan Holman op viool begeleidt chanteuse Yvet Anna soepel en warm, zoals goede wijn betaamt, door de mooiste liedjes uit Frankrijk en centraal Europa.

Soms met een ondeugende knipoog naar de vurige Gipsy Swing van Hot-Club de France. Het zijn songs waarin het Oude Europa de Nieuwe Wereld ontmoet met teksten en muziek van weemoed en verlangen, van dansen op vreugde en geluk.

De band Caffe Centrall ontleent haar naam aan het beroemde Café Central in Wenen. Dat café is nog altijd het toonbeeld van de zwierige koffiehuiscultuur rond het begin van de twintigste eeuw.

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 15 januari vanaf 14.30 uur tot 16.15 uur. Deuren open vanaf 14.00 uur. Ticketprijs: €12,50. Vooraf reserveren gewenst op www.piterkerklippenhuizen.nl  Tussendoor is er een pauze met catering.

Na afloop, rond 16.15 uur, organiseert Faberwineworld een informele wijnproeverij. De wijnproeverij is niet inbegrepen in de entreeprijs.