Concert met Malcolm MacWatt 12 maart

3 mrt 2023 | Piter Podium

Gelaagde mix van Schotse ballades met Americana

Zijn album, dat najaar 2021 uitkwam, is bejubeld door de vakpers. Settler was volgens hen een gelaagde mix van Schotse ballades en melancholieke bluegrass en countrymuziek uit de Appalachen. Zijn songs zijn meeslepende miniatuurverhalen over verlies, onrecht en gevaarlijke ondernemingen. Inmiddels is zanger en multi-instrumentalist Malcolm MacWatt volop bezig met opvolger Dark Harvest, die dit jaar nog moet verschijnen. Op zondagmiddag 12 maart speelt Malcolm MacWatt uit zijn mooie oeuvre in de Piterkerk in Lippenhuizen.

MacWatt, die afkomstig is uit een gebied waar de Schotse Hooglanden grenzen aan de Noordzee, is opgegroeid met folkmuziek en Schotse en Keltische balladen. Als buitenmens houdt hij van bergbeklimmen, snowboarden en surfen. De schoonheid van de natuur heeft ook een rauwe kant, natuur is niet altijd liefdevol. Ook die rauwheid spreekt hem aan.
Eerst werkte MacWatt op olieplatforms, later ging hij aan slag als dagbladjournalist. In 2018 maakte hij de overstap naar muziek waarin hij zijn compassie met mens en natuur kwijt kon in rake liedjes en mooie melodieën. Hij speelt o.a. gitaar, banjo, mandoline, fiddle, whistle en dobro. MacWatt liet vorig jaar een verpletterende indruk achter op het Ramblin’ Roots festival waar hij in zijn eentje de zaal volledig inpakte met zijn prachtige verhalende liedjes.

Enkele citaten uit de vakpers:

‘…superbly crafted compositions that skillfully combine elements of folk and country.. it’s intelligent and absorbing, reminiscent of Steve Earle’s The Mountain’ RnR Magazine

‘This EP is so unique.. absolute amazing musicality here, Mal’ Jesse T, Country Radio UK

‘I am just loving this! Great album. Mal MacWatt well done you!’ Keith Greentree BBC Radio Big Country Show

‘MacWatt will doubtless be considered among the best of the new breed of folksingers and songwriters, who speak of the past as a way to perhaps understand it and move forward’
Lonesome Highway

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 12 maart vanaf 14.30 uur tot 16.15 uur.
Deuren open vanaf 14.15 uur.

Ticketprijs: €12,50.
Vooraf reserveren gewenst op
www.piterkerk.nl

Tussendoor is er een pauze met catering.