Drempel voedselpakket per 1 januari verlaagd

21 jan 2022 | Overig

Drempel voor een voedselpakket per 1 januari verlaagd

Dat het dagelijks leven steeds duurder wordt, merken we allemaal. Voor mensen met een smalle beurs wordt het daardoor het steeds moeilijker de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom passen de Voedselbanken de toegangsnorm aan en kom je eerder voor een voedselpakket in aanmerking.
Steeds maar stijgende prijzen – met name voor energie en voedsel – bezorgen veel gezinnen met een smalle beurs de nodige kopzorgen. Meer en meer kunnen mensen daardoor de dagelijkse boodschappen niet meer betalen. Hieronder bevinden zich ook veel mensen met alleen AOW en een klein of geen aanvullend pensioen.

Voor huishoudens die in de financiële problemen zitten, kan de Voedselbank een zeer welkome ondersteuning zijn. Want als klant heb je recht op een wekelijks voedselpakket dat minstens goed is voor 2 à 3 dagen gezond voedsel: verse groenten en fruit, maar ook houdbare producten.
Gemiddeld heeft slecht 30% van de mensen die hulp nodig hebben, zich bij één van de 172 Voedselbanken in Nederland als klant aangemeld. Dat betekent dat er nog veel gezinnen van hulp verstoken blijven. Voor hen lijkt de drempel voor aanmelding te hoog. Daarom zijn per 1 januari de normbedragen verhoogd en de toelatingsregels versoepeld, zodat je eerder in aanmerking komt.

Zit jij ook met je handen in het haar en denk je vaak: ik zou best wat hulp kunnen gebruiken?
Meld je aan ! Je hoeft je niet te schamen als je door de Voedselbank tijdelijk een steun in de rug krijgt. Bel daarom 06 10596926 of stuur een email naar aanmelding@voedselbankopsterland.nl . Wij kijken dan samen of je klant bij ons kunt worden. Wie weet, pakken we binnenkort ook voor jou elke week een voedselpakket in.

www.voedselbankopsterland.nl
mailen: aanmelden@voedselbankopsterland.nl
bellen: 06 1059 6926