Ellen Shae duo brengt folkpop naar Piterkerk

26 feb 2022 | Piter Podium

Ze zingt met een aangeboren souplesse. De Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae heeft een soepele stem die in de gelaagde arrangementen en sfeervolle melodieën goed tot haar recht komt. De zangeres heeft een volstrekt eigen geluid en stijl ontwikkeld geënt op een aanstekelijke mix van americana, folk, pop en jazz. In de Piterkerk treedt ze 13 maart vanaf 15.30 uur op samen met Tom de Poorter op banjo, mandoline en gitaar. Onlangs verscheen Caged Bird waarop ze samenwerkt met enkele gelouterde Amerikaanse muzikanten.

Zoals bij wel meer artiesten is de basis voor haar muzikale veelzijdigheid gelegd bij de plaatselijke fanfare waar ze vanaf haar achtste dwarsfluit speelde. Op haar zestiende nam Ellen Shae klassieke gitaarles en begon haar eigen composities te maken. Ze speelde en zong als frontvrouw in verschillende bands van rock en jazz tot blues. Sindsdien heeft ze met een keur aan muzikanten in binnen en buitenland gewerkt en trad ze ook een aantal keren op in de VS o.a. op het Falcon Ridge Folk Festival.

In Nederland toert ze geregeld langs de grote en kleinere podia. De internationale pers was lovend over het nieuwste album Caged Bird. En terecht, mooie melodieuze songs die een beetje Joni Mitchell en Janis Ian invloed verraden, maar toch vooral klinken naar de eigenzinnige, heerlijk ingetogen musicerende, Ellen Shae.  

‘Ellen Shae vermijdt elk cliché in haar composities, de melodieën blijven verrassend sterk van begin tot eind’, oordeelde Hans van der Maas in OOR over Caged Bird.

Het concert begint 14.30 uur.  Tickets kosten 12,50 euro.

Vooraf reserveren is noodzakelijk op www.piterkerklippenhuizen.nl