Even voorstellen:

8 feb 2024 | Overig

Wist u dat naast Brassband de spijkerpakkenband er nog een brassband actief is in Lippenhuizen?

Ook wij maken tegenwoordig gebruik van de mooie repetitieruimte van de Spijkerpakkenband in het voormalig oud dorpshuis van Lippenhuizen. Nu wij er al een poosje repeteren vonden wij het wel toch wel eens hoogtijd om ons aan de inwoners van Lippenhuizen voor te stellen.

Wij zijn Brassband Opsterland (BBO) een gezellige brassband uit de gemeente Opsterland. BBO bestaat op dit moment uit zo’n ongeveer 25 leden die er van houden om met elkaar gezellig muziek te maken.

Wij willen een laagdrempelige band zijn, waar niveau geen doel op zich is. Een plek creëren, waar op een ontspannen sfeer de basis elementen van muziek worden gedoceerd. Dit zodat er daadwerkelijk muziek gemaakt kan worden.

Naast BBO hebben wij ook een jeugdband genaamd “Koperbende”. Deze jeugdband bestaat uit zo’n 15 leden die met elkaar kunnen proeven aan het samenspelen om ze uiteindelijk voor te bereiden om aan te schuiven bij BBO.

BBO is uitgegroeid tot een mooie stabiele Brassband die meetelt in de brassband wereld. Naast het geven van concerten, begeleiden van kerkdiensten en/of andere begeleidingen wordt er ook regelmatig succesvol deelgenomen aan concoursen en festivals. Zo is de band als tweede geëindigd op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in 2022!
Ook heeft de band bij het Gouden Spikerfestival meerdere prijzen in de wacht weten te slepen.

BBO komt op dit moment uit in de 4e divisie en staat o.l.v. Jaap Wils
Elke maandagavond wordt er gerepeteerd in ’t Spikerplak in Lippenhuizen van 20.00-22.00

Wil je meer informatie of heb je zin om mee te spelen neem dan contact op via info@brassbandopsterland.nl of telefonisch met 06-10080609