Concert Shannon MacNally (USA)

SHANNON MCNALLY geboren in 1973 in New York, is inmiddels een hele grote dame in de country/folk/ americana wereld. Wij zijn dan ook erg trots dat zij op 23 oktober op het (kleine) podium van de Piterkerk in Lippenhuizen staat.

 Shannon McNally maakte een reeks prachtige albums, waaronder “Geronimo”, “Black Irish” en “The Waylon Sessions” stuk voor stuk tijdloze pareltjes die haar vakmanschap voluit etaleren.

Ze bewandelt al jaren haar eigen muzikale weg. Wars van de mainstream labels, kiest Shannon McNally een onafhankelijke route die recht doet aan haar eigen voorkeur. Haar interpretatie van country, blues en soul resulteerde in albums en optredens wereldwijd die in de media zijn bejubeld.

Op de laatste dag van haar Europese tour doet Shannon McNally op zondagmiddag 23 oktober de Piterkerk aan in het gezelschap van Mathias Danielsson op steelgitaar.

McNally legt haar ziel en zaligheid in de songs en doet dat al ruim twintig jaar. Na haar studie antropologie begon ze te zingen en gitaar te spelen op kleine podia. Gestaag groeide haar faam en begonnen muziekcritici McNally te volgen. Ze toerde met Stevie Nicks en John Mellencamp en werkte samen met gerenommeerde songwriters en producenten zoals Dr. John en Rodney Crowell. Mojo Magazine riep het album The Waylon Sessions met teksten van Waylon Jennings vorig jaar uit tot het op één na beste americana album van het jaar.

Haar intensiteit, diepte in de vocalen, gruizige stem en gloedvolle gitaarspel maken optredens van Shannon McNally tot een bijzondere gebeurtenis. De grote dame met een dijk van een repertoire weet nog altijd de kleinere podia te vinden. En dat verdient een grote pluim. Het is het voordeel van een carrière op eigen voorwaarden en kracht.

‘She has the voice: bruised, smoky and ornery, right at home where country and soul meet. She has the melodies and the timing – she’s irresistible.’ Jon Pareles, The New York Times

AAANVANG CONCERT 14.30 UUR

ENTREE: €12,50

RESERVEREN VOOR DIT CONCERT