Folkmuziek met een energieke twist

8 apr 2023 | Piter Podium

Het Legiana Collective weet hemelse melodieën, vrolijke feestmuziek en pittige Balkan-swing samen te smeden tot een weergaloos folk optreden. De zeven muzikanten, waarvan drie zangeressen, vormen een aanstekelijk troubadours ensemble. Op 23 april staat het bonte muzikale gezelschap met gitaar, viool, cello, contrabas, trekzak en mandoline in de Piterkerk in Lippenhuizen. Het concert begint om 14.30 uur en duurt tot pakweg 16.30 uur.

Folkmuziek is de muziek van het leven, al eeuwen gespeeld en vernieuwd door muzikanten die overal liederen oppikken en weer doorgeven. Legiana Collective staat stevig in die traditie en voegt nieuwe standaards toe aan het repertoire. Op hun nieuwste album Wicked Light, dat maart 2023 verscheen, bezingt Legiana Collective de lichte en donkere kanten van het leven in symbolische verhalen over liefde, wraak, vrijheid, de zee, het woud en de dood. Het album neemt de luisteraars mee op een zinderende reis langs verschillende folk stijlen en talen.

De muzikanten speelden vier jaar geleden voor het eerst samen op straat en toeren sindsdien door heel Europa. Elk optreden laat een onvergetelijke indruk achter. Ze weten het publiek te betoveren met feestelijke muziek waar de energie vanaf spat. En vooral met de mooie, gelaagde harmonieën. Ze spelen met één doel voor ogen: de toehoorders moeten net zoveel plezier beleven aan de muziek die zij spelen als zijzelf. De krachtige stemmen zingen poëtische verhalen uit Noord- en Oost-Europa, het Middellandse Zeegebied en de Amerika’s. Een echte wereldband.

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 23 april vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur. Deuren open vanaf 14.00 uur.
Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen. Vooraf reserveren gewenst op www.piterkerk.nl. Tussendoor is er een pauze met catering.