Hartstochtelijke Americana van Eileen Rose in Piterkerk

4 mei 2023 | Piter Podium

Met een stem die klinkt als een klok weet Eileen Rose direct vanaf de start van haar optreden de luisteraars te betoveren. Ze zingt vol hartstocht, zeggingskracht en passie. Ze doet denken aan singer-songwriters Lucinda Williams of Loretta Lynn en mengt Americana op een hele eigen manier met honky-tonk country en soulvolle rootspop. Op zondagmiddag 21 mei treedt Eileen Rose in de Piterkerk op met haar vaste, fenomenale gitarist The legendary Ritch Gilbert. Er zijn weinigen die zich kunnen meten aan zijn pedal-steel gitaarwerk.

Het optreden staat in het teken van het net verschenen album Muscle Shoals, opgenomen in de gelijknamige plaats waar de legendarische FAME en Muscle Shoals Sound studio gevestigd waren. Er zijn heel wat hitalbums opgenomen van bekende Amerikaanse artiesten. Het album van Eileen Rose, een ode aan de Muscle Shoals ‘country got soul’ muziek, kwam direct na verschijnen binnen op plek 13 in de EuroAmericana muzieklijst. Een album dat de muziekliefhebber bij de lurven pakt en omver blaast. Naast werk van Muscle Shoals spelen Eileen Rose en Ritch Gilbert ook nummers van het nieuwe album Bones dat binnenkort verschijnt. Dit album komt op 19 mei digitaal uit, slechts twee dagen voor het concert.

Rose is buitengewoon productief en heeft naast albums met andere muzikanten een breed oeuvre aan soloalbums gemaakt. Ze toert veelvuldig met band of solo, maar doet voor het eerst tijdens haar tournee door Nederland het singer-songwriter podium in Lippenhuizen aan.

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 21 mei vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur. Deuren open vanaf 14.00 uur. Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen.

Vooraf reserveren gewenst op www.piterkerk.nl. Tussendoor is er een pauze met catering.