IT FAMKE MEI DE SWEVELSTOKJES

19 nov 2023 | Overig

Sfeervolle kerstverlichting, warme chocolademelk met slagroom, je mooiste foute kersttrui én meezingen met bekende kerst hits; de feestmaand december staat voor de deur. Tijd voor gezelligheid met het hele gezin. Brassband De Spijkerpakkenband met dirigent Ido Gerard Kempenaar, regisseur Clara Rullmann en toneelspelers uit Opsterland presenteren ‘it Famke mei de Swevelstokjes’. De Friese versie van ‘Het meisje met de zwavelstokjes’, naar het wereldberoemde verhaal van Hans Christian Andersen. Het kersttheater wordt op zaterdag 16 december in MFC De Bining in Hemrik uitgevoerd.

KERSTVERHAAL IN MODERN JASJE

Thies Nicolaï, voorzitter van De Spijkerpakkenband vertelt: ‘Kerst is een tijd van samenkomen, gezelligheid en muziek. Na het succes van Scrooge in 2019 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Voor ‘It Famke mei de Swevelstokjes’ is het authentieke verhaal van een weesmeisje dat op zoek is naar geborgenheid en warmte in een modern jasje gegoten. Het wordt een magische en muzikale voorstelling, geregisseerd door Clara Rullmann en gespeeld door onze toneelvrienden uit Opsterland. De muziek voor deze productie is door onszelf samengesteld. Het is een samenwerking waar de band altijd veel energie van krijgt. Ik nodig iedereen daarom ook van harte uit om er bij te zijn, het wordt een prachtige avond.”

KERSTGEDACHTE: GRATIS TOEGANG VOEDSELBANK
De muzikanten van De Spijkerpakkenband houden van de kerstgedachte. Daarom geven zij inwoners van de gemeente Opsterland die afhankelijk zijn van de voedselbank de mogelijkheid om de voorstelling gratis te bezoeken. Zij worden via de Voedselbank Opsterland hiervoor uitgenodigd. Thies Nicolaï: ‘Kerst is voor iedereen. Dus ook voor mensen die het misschien net iets minder makkelijk kunnen vieren. We geven hen als muziekvereniging graag dit kerstcadeautje.’

Datum : zaterdag 16 december

Inloop : vanaf 19:30 uur

Aanvang voorstelling : 20:00 uur

Locatie : MFC De Bining – Hemrik

Entree : € 10,- per persoon
€ 5,- kinderen t/m 12 jaar

Tickets : www.muziekinopsterland.nl