Janne Schra & Laurens Radstake

16 nov 2023 | Piter Podium

Janne Schra & Laurens Radstake geven PITERKERK een eigen stem in A LOT OF WATER IN THE WATER

De akoestiek van de PITERKERK levert een belangrijke bijdrage in de nieuwe show van zangeres Janne Schra & en haar gitarist Laurens Radstake. De galm en de geborgenheid van de kerkzaal doen haar breekbare liedjes het best tot hun recht komen, meent Schra.

In A LOT OF WATER IN THE WATER zingt ze gevoelige liedjes uit haar Engelstalige oeuvre, aangevuld met nieuwe teksten. Alleen haar heldere stem, gitaren en synthesizer. En soms momenten waarop Janne het publiek uitnodigt om mee te werken. De stemmen in de zaal versmelten en geven een bedding aan een improvisatie. Daarmee geven Piterkerk en de aanwezigen een extra dimensie aan de muziek. Elke show maakt gebruik van die specifieke, eigen energie en zal daardoor ook nooit hetzelfde voelen.

Janne Schra & Laurens Radstake


A LOT OF WATER IN THE WATER gaat over verdrinken in het verdriet van de wereld en niet te weten waar je moet beginnen, maar wél beginnen met het proberen te benoemen. ‘Het zijn breekbare oude en nieuwe liedjes die de mensheid gaan redden’, aldus Schra.

Janne Schra studeerde in 2005 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Als zangeres en songwriter van de band Room Eleven brak ze in dat jaar door. De twee albums met die band bereikten een gouden en platina status. In 2009 begon Schra haar solocarrière met vooral Engelstalige folk- en indie popnummers. In 2021 bracht ze een veelgeprezen Jazz-album uit ‘In de Regen’ dat een Edison Jazz ontving. Haar laatste album ‘The Heart is Asymmetrical’ verscheen dit jaar en is alleen beperkt op vinyl verkrijgbaar.

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 3 december vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur.

Deuren open vanaf 14.00 uur. Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen. Vooraf reserveren gewenst op www.piterkerk.nl. Reserveren en info op www.piterkerk.nl.