Kleurrijk verbinden januari 2023

27 jan 2023 | Fleurig

Oudejaarsdag 2022 was warm, nat en winderig. Sneeuw is ver te zoeken in de wintersportgebieden. Gaan we voortaan over op 3-seizoenen, zoals het in het gedicht van Joke wordt beschreven?

Gevolg van klimaatverandering? Wie zal het zeggen. Maar een paar dagen vorst zorgde toch voor veel winterpret. Doordat het weer zeer wisselvallig is hebben we pas heel laat de bloembollen kunnen planten. Deze keer langs de Marten Janswei en het Feestlân.

Verder zitten de activiteiten van Fleurig Ommetje nog in de winterrust. Op 1 maart gaat de zadenbibliotheek weer van start in de bibliotheek in Gorredijk. We hopen weer een mooie zadencollectie te kunnen aanbieden. In de tuin kunnen zo langzamerhand de oude bloemstengels worden verwijderd om de sneeuwklokjes en krokussen de ruimte te geven.

Waar is de winter gebleven?!
Een dappere krokus in weer en wind.

De eerste krokussen zijn al gesignaleerd! Dat brengt ons naar het overlijden van Kees Stolwijk. Kees is op 20 januari overleden en we zullen zijn opgewektheid, ijver en altijd klaarstaan op te helpen niet vergeten. Kees hield van kroccussen, oranje kroccussen, waarschijnlijk was deze voor Kees bedoeld. Wij wensen zijn dochters, Jansje en familie veel sterkte toe met het verlies van Kees.

Wateroverlast en hoge temperaturen.
Madeliefjes in januari. 

Namens fleurig ommetje Lippenhuizen,
Gelbrigje Visser
Christien Hofman