Kleurrijk verbinden

30 jun 2023 | Fleurig

Ik geloof, dat we al een record aan zonuren hebben geboekt. De natuur moest even op gang komen, maar dan is het weer genieten in de tuin. Als je buiten bezig bent of zit merk je veel meer wat er in de tuin gebeurd dan wanneer je binnen zit.

Zo hadden we een exclusief vogelhokje onder het afdak, wat tijdelijk werd ‘verhuurd’ aan een echtpaar koolmezen. En Willem (Paas) het was 100% score. Misschien gaan de vogels nu ook wel voor de luxere en duurdere huizen!!

Daarvoor ontdekten we dat de pop van de Koninginnepage was uitgekomen. Hoe is het mogelijk, dat daar zo’n grote vlinder uit kan komen. Het mooie van deze rupsen is, dat ze eerst een soort hangmat spinnen en binnen een middag verpoppen en dan in mei van het volgende jaar als vlinder tevoorschijn komen. Echt een wonder!


In de zomermaanden wordt er op de dinsdagavond gewerkt in de Dorpstuin. Iedereen is van harte welkom. Om te helpen of gewoon even langs te komen om te kijken. Wij zijn blij met de 1000 liter regenwater vaten en gaan waarschijnlijk een tweede aanschaffen. Het is nu al een aantal jaren voor een langere periode droog en dan is het heel handig om regenwater te kunnen gebruiken ipv leidingwater.


Het maai-mei-niet blijft noch lastig, maar je kunt toch al zien dat er een kentering komt. Want zeg nu zelf, van die wuivende grassen en bloemen wordt je toch een stuk vrolijker dan een geel verschroeide grasmat.
We hopen op nog twee mooie zonnige zomermaanden en te genieten van al het moois wat de natuur heeft te bieden!!

Een fleurige groet,
Gelbrigje Visser
Christien Hofman