Kleurrijk verbinden september

27 sep 2022 | Fleurig

Wat hebben we genoten van de prachtige zomer. De bloeiende dahlia’s trokken diverse insecten aan en zorgden voor een kleurig geheel. Als de temperatuur echter boven de 30 graden komt dan veranderen veel bloemen in ‘droogbloemen’. Hopelijk  zorgen ze de komende tijd nog voor wat bloemen.

Zaden van de artisjok 
Door de droogte een ienie-mienie zonnebloem
Bloeiende dahlia’s

De droogte zorgt er ook voor dat sommige planten wat kleiner blijven dan normaal getuige deze zonnebloem, die ondanks de warmte en droogte toch dapper stond te bloeien!

In de dorpstuin hebben we in de maanden juli en augustus ’s avonds gewerkt van 19.00 – 21.00 uur. Het was er goed toeven en dankzij ons 1000 litervat met regenwater konden we de planten van water voorzien. In september zijn we weer op de dinsdagmiddag begonnen van 13.30 – 15.30 uur .In de theepauze is het altijd heel gezellig en worden de nieuwtjes uitgewisseld. Janneke kwam ons voor het 2e jaar helpen. Ze zit op de camping in de buurt en vertrekt binnenkort weer naar Amsterdam.

Rups van de Koninginnepage
Pop van de Koninginnepage 

Niet alleen inwoners uit het Zuiden, maar ook de insecten trekken steeds meer Noordwaarts. Zo werden de rupsen van de koninginnenpage gesignaleerd, waarvan er eentje binnen een middag tot een pop was getransformeerd. Nu is het wachten en hopen of er ook die mooie vlinder gaat verschijnen.

De zadenbieb in de bibliotheek in Gorredijk is de afgelopen tijd goed bezocht.  Het is nu weer de tijd om zaden in te leveren bij de bibliotheek, zodat we volgend jaar weer een mooi assortiment kunnen aanbieden om uit te proberen. Zaden zijn er in diverse formaten, kleuren en zelfs geuren. Als je ze onder de microscoop bekijkt zal je zien dat (net als bij mensen) er niet een gelijk is.

We hebben Joustermerke weer gehad en dat betekent, dat ook de herfstasters weer bloeien. Na nog een paar nazomerdagen lijkt de herfst nu echt begonnen. En dat betekent dat we weer voorjaarsbollen gaan bestellen!!

Uit naam van Fleurig Ommetje Lippenhuizen,

een fleurige herfstgroet,

Gelbrigje Visser

Christien Hofman

Gezellig koffiedrinken in de dorpstuin