Legiana Collective in Piterkerk

22 mrt 2024 | Piter Podium

Legiana Collective geeft folk opzwepende twist in Piterkerk

Vorig voorjaar liet Legiana Collective een onuitwisbare indruk na tijdens het concert in de Piterkerk in Lippenhuizen. Op veler verzoek komt de opzwepende folkband op zondag 14 april terug naar het Piterpodium. Uit de harmonische samenzang van de vier zangeressen en de akoestische instrumentatie met cello, viool, gitaar, bas, mandoline en drums spreekt een onvoorwaardelijke liefde voor de muziek. Legiana Collective deelt tijdens het optreden die passie graag met het publiek. De poëtische verhalen uit alle windstreken zitten het collectief als gegoten. De acht leden zijn woonachtig in Nederland, maar afkomstig uit heel Europa.

Legiana Collective past in de revival die folkmuziek doormaakt met bands zoals het Ierse Lankum die oude traditionals van een moderne twist voorzien. De rauwe en onweerstaanbare dansbare energie in dramatische folksongs gaat moeiteloos over in betoverende en subtiele harmonieën van het koor. Verlies, verdriet en verraad, maar ook vrijheidsdrang en het zoeken naar schoonheid en verlossing, zijn universele thema’s in de liedteksten die op onnavolgbare wijze door Legiana Collective van een nieuwe, aanstekelijke muzikale bedding zijn voorzien. De folkband trakteert haar publiek tijdens haar optreden op een weergaloze wereldreis.

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 14 april 2024 vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur.

Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen. Vooraf reserveren gewenst. Reserveren en informatie zie: www.piterkerk.nl.