Lustrum PiterRun & PiterWalk

8 feb 2024 | Overig

PiterRun & PiterWalk voor de tiende keer naar Lippenhuizen

Op zaterdag 9 maart vindt de jubileumeditie van de PiterRun & PiterWalk plaats. Het is dan de tiende keer dat het wandel- en hardloopevenement door het beekdal Koningsdiep plaats vindt. Het parcours eindigt in Lippenhuizen. De start voor de langste afstand is bij Smalle Ee, Kortehemmen en Beetsterzwaag zijn startplaatsen voor kortere afstanden. Bijzonder aan het sportevenement is dat de deelnemers met bussen naar de start gaan. De inschrijving sluit op 1 maart, na 14 februari is het niet meer mogelijk een herinneringsshirt te bestellen.

De PiterRun & PiterWalk verandert het parcours iedere twee jaar, dit keer is de route gelijk aan vorig jaar en loopt de route voor een groot deel over onverharde paden door bosstroken en landgoederen tussen Smalle Ee en Lippenhuizen. De wandelafstanden zijn 20,6 kilometer en 10,7 kilometer, de hardloopafstanden zijn 20,6 kilometer, 10,7 kilometer en 6,4 kilometer.


Onderweg is er voor de lopers catering en muziek bij ’t Trefpunt van Alliade. Inschrijven op piterrunlippenhuizen.nl.
Er kunnen maximaal 500 deelnemers meedoen, met 350 aanmeldingen op dit moment is er nog voldoende plaats. De inschrijvingskosten bedragen € 8,50 tot 14 februari, daarna € 13,50. De opbrengst is bestemd voor goede doelen in het dorp, waaronder de realisatie van een weggeefkast achter de consistorie van de Piterkerk.


Vorig jaar viel er ’s nachts voorafgaand aan de run & walk de nodige sneeuw en was er sprake van een behoorlijk winterse editie van het loopevenement, wat de weergoden dit jaar in petto hebben is ongewis. Zeker is dat de loop net zo sfeervol en ongedwongen zal zijn als alle voorgaande edities. Hopelijk tot ziens in Lippenhuizen op 9 maart aanstaande.