Piterkerk concert 13 november

30 okt 2022 | Piter Podium

Vorig jaar november moest Gregory Page helaas vanwege privé omstandigheden het concert in de Piterkerk en zijn Europese tournee afzeggen.  Maar op zondagmiddag 13 november komt hij alsnog bij ons in de Piterkerk een prachtig concert geven.

Deze Amerikaanse zanger, gitarist, filmmaker en muziekproducent, met zo’n 40 albums op zijn naam, is een graag geziene gast op Europese podia. Ook in Nederland waar hij ook een grote schare fans heeft en vaak te zien is.

Gregory Page (Londen, 14 april 1963) groeide op in een muzikale familie van musici. Zijn grootvader Dave Page was een bekend Uilleann piper in de jaren 30 van de twintigste eeuw. Gregory groeide op met Ierse muziek en verhalen. Daarnaast werd hij ook beïnvloed door de jazz grammofoonplaten (Billie Holiday, Bessie Smith, Sara Vaughn) van zijn moeder.De groep “The Beat-Chics”, waar zijn moeder, Moyra Page (Iers), deel van uitmaakte, stond in het voorprogramma van twee concerten van The Beatles in Spanje in augustus van 1965. Zijn vader, Gregory Hovelian, maakte deel uit van de Franse popgroep ‘The Martians’.

In september 1976 emigreerde hij naar de Californië in de Verenigde Staten. Na een reeks bijzondere baantjes begon hij serieus zijn eigen muziek op te nemen en te produceren. Naast het feit dat hij aan zijn eigen muziek werkte, heeft Page ook samengewerkt met artiesten als Jason Mraz, John Doe, Jewel, Tom Brosseau], Steve Poltz, John C. Reilly en A.J. Croce].

Tegenwoordig woont hij in het zuiden van Californië en toert hij regelmatig door Europa en Australië.

“The tightrope my music teeters upon is the struggle between tradition & progress, history & fantasy. I am the songbird & the worm.” ~ G. Page ~

Het concert in de Piterkerk begint om 14.30 uur.

De entree is  €12,50

U kunt nu al reserveren voor dit concert.