Piterkerk concert Lippenhuizen 10 april

30 mrt 2022 | Piter Podium

Piterkerk concert Lippenhuizen 10 april – Cultuurteam presenteert:

Troostrijke muziek van Ad Vanderveen & Kersten de Ligny 

Voor Ad Vanderveen was de coronatijd een buitengewoon productieve periode. Hij bracht het afgelopen jaar twee albums uit waarop hij zijn veelzijdigheid als singer-songwriter nog maar eens bewees. Het album Treasure Keepers droeg hij op aan vriend singer-songwriter David Olney. Tevens verscheen tijdens de lockdown het prachtige Release met subtiele, troostrijke muziek over verlies, liefde en sociaal engagement. Samen met Kersten de Ligny (percussie, autoharp en zang) doet hij tijdens het Piterkerkconcert op 10 april vanaf 14.30 uur een greep uit zijn rijke oeuvre met het nodige werk van zijn meest recente albums.

Dit concert in de Piterkerk van Lippenhuizen stond vorig najaar ook al gepland, maar moest toen vanwege de coronamaatregelen worden uitgesteld.

De Nederlandse evenknie van Neil Young, zijn stijl heeft gelijkenissen met de popicoon, deelt nog iets met hem: De Canadese roots via zijn overzeese familie. Ad Vanderveen, woonachtig in Amsterdam,  is een zeer gerespecteerde singer-songwriter die al decennia wonderschone muziek maakt en in Nederland een grote schare trouwe fans heeft, zoals concerten in onder andere Vredenburg Tivoli en Muziekgebouw Eindhoven bewijzen.

In de afgelopen jaren heeft Ad Vanderveen een indrukwekkende catalogus van solo cd’s opgebouwd en deelgenomen aan talrijke samenwerkingsprojecten met grote muzikanten over de hele wereld, zoals: Al Kooper, Al Perkins, Leland Sklar, David Olney, Herman Brood, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, John Gorka, Eric Andersen, om een paar namen te noemen. Niemand minder dan Van Morrison nodigde Vanderveen uit als zijn openingact, nadat hij diens 2017 album ‘Worlds Within’ had gehoord.

Het concert op 10 april begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur met in de pauze gelegenheid voor een drankje, koffie of thee. De ticketprijs bedraagt €12,50.

Recensie Release in Nederlands Dagblad

 Integer, mooi verwoord en geweldig sfeervol muzikaal gearrangeerd.

Recensie Release in Bluestown-NL –

Singer-songwriter-gitarist Ad Vanderveen is geboren op 21 september 1956 in Hilversum. Zijn muzikale ster is de afgelopen decennia hoog gestegen in Europa en de VS en zijn muziek is stevig geworteld in de Americana. Warme akoestische gitaarklanken, harmonievocalen in het refrein, strings en mondharp in de beste traditie van Neil Young.