Presentatie dubbelalbum Ad Vanderveen

16 mrt 2023 | Piter Podium

Voor de presentatie van zijn nieuwe dubbelalbum Heart of every town komt Ad Vanderveen met zijn band The O’Neils op zondagmiddag 2 april naar Lippenhuizen. De dubbellaar bestaat uit het akoestische album Church en het met de band gespeelde Pub. Church is opgenomen in de Piterkerk in Lippenhuizen. Het dubbelalbum is een ode aan het gemeenschapsgevoel.

Website Ad Vanderveen: klik hier!

Dat rasartiest en singer-songwriter Vanderveen in Lippenhuizen belandde voor de opnamen van Heart of every town is niet verwonderlijk. Hier werd ook het idee geboren voor deze dubbellaar tijdens het concert dat hij voorjaar 2022 in de Piterkerk gaf. Hij zag het Van Dam orgel in de kerk, besloot er even op te spelen en was direct verkocht. De klank paste prachtig bij het geluid van zijn gitaren en de kerk ervoer hij als een plek waar mensen samenkomen.

‘Dat kerken in steden sneuvelen en in dorpen soms behouden blijven, ook door de inzet van mensen die niet geloven, zette mij aan het denken. De kerk was eeuwenlang het centrum van iedere plaats’, zegt hij in een interview in het Nederlands Dagblad. Hij pleit voor een herbestemming, een plek om jezelf en anderen terug te vinden. ‘Ik zie dat als herbronning, tot rust komen, de stilte en vrede vinden in jezelf’, concludeert hij in hetzelfde interview.

Voor de pauze speelt Vanderveen het akoestische deel Church met het kerkorgel en na de pauze samen met de O’Neils Pub. In die muziek klinkt het werk van die andere Canadees door, Neil Young en zijn begeleidingsband Crazy Horse. Vanderveen doet daar niet voor onder. En zo slaat hij met Heart of every town een brug tussen kerk en kroeg. ‘Een juwelenkist’, zo besluit journalist Herman Veenhof het artikel in het Nederlands Dagblad.

De O’Neils bestaan uit Ad Vanderveen, Kersten de Ligny (percussie, autoharp en zang), bassist Timon van Heerdt, Jan Erik Hoeve (pedal steel, banjo) en op drums Roel Overduin.

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 2 april vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur.

Deuren open vanaf 14.00 uur. Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen.
Vooraf reserveren gewenst op www.piterkerk.nl. Tussendoor is er een pauze met catering.