Pubquiz: 22 teams streden in het dorpshuis om de eer

14 nov 2022 | Feest, Kobunderhús, THOR

12 november stond de pubquiz weer op de activiteitenagenda.

Maar liefst 22 teams streden dit keer om de eer (2 meer dan eigenlijk past, maar de aanmeldingen stroomden sneller binnen dan de organisatie het wachtwoord van het speciale emailadres kon opduikelen…)

Volle bak in het dorpshuis tijdens de pubquiz

Geen probleem, deze organisatie is niet voor één gat te vangen, dus statafels en barkrukken werden ingevlogen zodat iedereen ondanks de beperkte ruimte tóch een zitplek had. Volle bak dus in het dorpshuis. Prachtig sfeertje!

Nadat iedereen rustig kon bijkomen van de zaterdag met een tompouce gesponsord door Etos Gorredijk ging de quiz van start. Net als tijdens het 100-jarig jubileum van THOR, werd het geheel ook dit keer weer verzorgd door Sjoerdsje de Jong en Klaas Luchtenveld. Deze quizmasters uit Jubbega hadden zéér diverse vragen in petto voor iedereen. Van sport tot politiek, van de brugklas tot medisch, van tv-series tot politiek en uiteraard ontbrak ook de befaamde muziekronde niet.

Een kleine sfeerimpressie:

Ken jij bijvoorbeeld bovenstaande bloem, cast, formule horende bij de grafiek, vogel en politicus?
Of weet jij waar de H in DHL voor staat?

Het was een spannende nek aan nek race. Je moest het soms maar nét even weten. Maar, net als in eerdere edities bevonden Bert en zijn tûke hinnen zich steeds wel in de bovenste regionen, net als het Quizzerds-team. Maar uiteindelijk was het deze keer team de Weissensee die er, na een shoot-out vraag over het aantal pannenkoekenrestaurants in Nederland’ met de hoofdprijs vandoor ging. Gefeliciteerd mannen!
Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat ‘pannenkoeken’ de komende tijd een verboden woord is bij de families van der Laan en Tolman 🙂

De muziekvragenronde had er al voor gezorgd dat iedereen goed was opgewarmd en er werd dan ook nog tot in de kleine uurtjes nagepraat en een klein dansje gewaagd in het dorpshuis.

Organisatie, ontzettend bedankt!
Het was weer een geweldige avond met volop Actie in Lippenhuizen.