Schoolkrant OBS De Flecht wintereditie

20 dec 2022 | De Flecht

Beste lezers,

Hierbij kunnen jullie de bijdrage van onze kinderen (zie menu hiernaast, of hieronder op je telefoon) van de Flecht lezen en bekijken. Af en toe zullen wij een bijdrage leveren in de digitale Harker.

Dit schooljaar zijn alweer diverse activiteiten de revue gepasseerd. Even het nieuws vanuit de school op een rijtje.
De verkoop van de bloembollen in september en oktober is een groot succes geworden Dankzij de grote afname hebben we ruim 1000 euro verdiend voor de schoolkas van de ouderraad. Ik hoop dat jullie de aangeschafte bloembollen hebben geplant en dat we straks in het voorjaar massaal kunnen genieten van de kleurige en fleurige bloemenpracht.

We hebben twee keer talentenmiddagen georganiseerd. De kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen dan kiezen uit een gevarieerd aanbod. Koken, bloemschikken, Lantefanteren (de natuur in), origami, fotografie, film maken, kunstwerk maken, knutselen met karton, knutselen met draad, tekenen en schilderen, werken met klei zijn onderwerpen waaruit gekozen kan worden. De keuze is reuze. We werken dan drie middagen aan hetzelfde onderwerp. Bloemschikken kan niet zonder bloemen. Deze bloemen krijgen we elke vrijdag gratis van Tuindorado in Gorredijk. We willen dan ook Tuindorado hartelijk bedanken voor het gratis beschikbaar stellen van de bloemen. Hebben jullie belangstelling en willen jullie misschien wel helpen? Op 17 maart, 24 maart en 31 maart staat het laatste blok van dit schooljaar ingepland. We starten om 12.30 uur. Jullie zijn van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen.

Begin november hebben alle kinderen een kunstwerk gemaakt. Deze kunstwerken zijn tentoongesteld in de Witte Kerk in Hemrik. De expositie is druk bezocht.
We hebben meegedaan aan het Nationaal schoolontbijt, bieden drie dagen in de week schoolfruit aan, bieden elke dag schoolzuivel aan en hebben aandacht besteed aan Paarse Vrijdag.

Nu zijn we volop bezig met de voorbereiding voor het kerstfeest. De kinderen hebben allemaal een kerststukje gemaakt en donderdag 22 december hebben we genoten van het kerstbuffet en de liedjes die het kerstkoor heeft gezongen.

Ik wens iedereen namens het team een fijne kerstvakantie en een gezond en goed 2023 toe.

Matty Jongstra

Menu