Texaanse zangeres start tournee in Piterkerk

13 mrt 2024 | Piter Podium

Texaanse zangeres start Europese tournee met nieuw album in Piterkerk Lippenhuizen.

Op haar Europese tour voor de promotie van haar nieuwe album Flying on instruments landt de Texaanse zangeres Vanessa Peters eerst in Lippenhuizen. In de Piterkerk geeft zij op zondagmiddag 17 maart een intiem akoestisch concert. Recensenten in de VS en Europa prijzen haar prachtige verhalende songs en grote muzikaliteit. ‘Een briljante songwriter’, concludeerde criticus Jeremy Hallock in The Dallas Morning News.   

De 43-jarige Vanessa Peters maakt al muziek sinds 2003, het moment dat zij afstudeerde in Engels en creatief schrijven aan de Texas A&M University. Haar gedroomde carrière als schrijfster ruilde ze in voor die van fulltime zangeres en singer-songwriter. De eerste zeven jaar speelde ze met de band Ice Cream on Mondays, waarmee ze buitengewoon succesvol was. Daarna maakte ze onder haar eigen naam verschillende albums als onafhankelijke muzikante. Ook die releases konden rekenen op lovende kritieken.

Op haar onlangs verschenen album Flying on instruments keert Vanessa Peters terug naar de folk, country en indie-muziek. ‘We are all flying on instruments/no one’s got a crystall ball’, zingt ze in het ontroerende nummer How Long dat gaat over de onvoorspelbaarheid van het leven. ‘Ook al weten we niet waar we naartoe gaan, toch moeten we vooruit blijven bewegen’, zegt Peters over het nummer. Het album is ondanks die onzekerheid, optimistisch van toon, soms ook politiek geladen en dwingt tot nadenken en reflectie.  

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 17 maart 2024 vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur.

Ticketprijs: €12,50.  Reserveren en info: www.piterkerk.nl.