Weggeefkast krijgt plek naast consistorie Lippenhuizen

9 jun 2024 | Dorpssteunpunt, Plaatselijk Belang, Startpagina

Begin juni heeft de Weggeefkast een plek gekregen naast de consistorie aan De Buorren 53 in Lippenhuizen. De afsluitbare metalen kast staat in de steeg naast het gebouw, tevens de toegang naar de dorpstuin. De kast is er voor alle Lippenhùsters. Voor hen die wat over hebben en graag iets willen weggeven en voor hen die iets nodig hebben.

De weggeefkast is eigenlijk een soort doorgeefluik van houdbare levensmiddelen, hygiëneproducten en andere zaken die in elk huishouden van pas kunnen komen. Soms hebben we er teveel van en kunnen we ze schenken, een andere keer te weinig dan kunnen we ze uit de kast halen. De spelregels staan aan de binnenkant van de kastdeuren.

De eerste basisvoorraad is gesponsord door de deelnemers van de PiterRun & PiterWalk. De Weggeefkast wordt beheerd door vrijwilligers uit het dorp. Elke week kijken zij welke artikelen bijgevuld of vervangen moeten worden. In de zomerperiode als er veel groente en kruiden beschikbaar komen uit moestuinen kunnen ook die producten hun weg naar de kast vinden. Elke maand verschijnt er een nieuwsbericht in de Harker met actuele informatie.