Yllúzjes/Illusies

3 dec 2023 | Piter Podium

Een leven zonder dromen is onleefbaar, een leven zonder illusies ondenkbaar.

Theo van der Geest en Sietse de Vries koesteren de illusie dat ze, ondanks hun gevorderde leeftijd, nog altijd in staat zijn een theaterpubliek te vermaken. Beiden delen een cultureel verleden. De één als magiër en goochelaar, de ander als journalist, schrijver en toneelspeler. Ze voeren als alchemisten hun wonderbaarlijke acts op in de Piterkerk op 17 december. Het zou een magische kerstvertelling kunnen zijn, maar dan wel met een gigantische knipoog.

Van der Geest vertoont zijn onnavolgbare illusies al ruim vijftig jaar in theaters door het hele land. De Vries is journalist bij de Leeuwarder Courant, schrijft romans en toneelstukken en speelt toneel. Die nieuwe rol past hem als een jas.

Het tweetalige Fries-Nederlandse Yllúzjes/Illusies is een mengeling van magie, toverkunst, zelfspot en toneel. Vergezeld van hocus pocus en humoristische scènes brengt het duo de eenakters Oer de skealikens fan `e tabak en Dy taksy wachtet wol. Het gaat over mannen die zich vastklampen aan één allesbepalende illusie. De vraag is natuurlijk, komen ze bedrogen uit of bieden illusies houvast? En is dat een anker in onzekere tijden? Illusies als lachspiegel.

De voorstelling duurt 2 x 45 minuten.   

Piterkerk Lippenhuizen, zondagmiddag 17 december vanaf 14.30 uur tot 16.15 uur.

Deuren open vanaf 14.00 uur. Ticketprijs: €12,50, graag met pinpas betalen. Vooraf reserveren gewenst op www.piterkerk.nl. Reserveren en info op www.piterkerk.nl. Tussendoor is er een pauze met catering.